A Telekom Veszprém hivatalosan bejelentette, távozik a csapat vezetőedzője, Ljubomir Vranjes. Azonban nemcsak Vranjest mentették fel a munka alól, hanem a segédedző Björn Szetersztrömöt, valamint a klub sportigazgatóját Eklemovics Nikolát is. A változások legfőbb oka a csapat gyenge Bajnokok Ligája szereplése, ugyanis 3 mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a Veszprém. A változások okáról a vezérigazgató exkluzív interjút adott az ECHO TV-nek.

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

A hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésen a klubvezetők is meghallották, amint a közönség azt kiabálja Vranjesnek: Auf wiedersehn, azaz viszontlátásra! A Telekom Veszprém ugyanis hivatalosan bejelentette, mostantól nem Ljubomir Vranjes irányítja az együttes szakmai munkáját. A gyenge BL-kezdés után – 3 meccsen mindössze 1 győzelem 2 vereség mellett – felmentették a munkavégzés alól a svéd mester segítőjét, Björn Sätherströmöt, valamint a klub sportigazgatóját, Eklemovics Nikolát is.

A Telekom Veszprém vezérigazgatója az ECHO TV-nek adott exkluzív interjújában a következőkkel indokolta a döntést.

A vezetőedzőnek azért kellett távoznia mert szombaton játszottunk egy mérkőzést a Vardar Szkopje csapata ellen és hát nem azt az eredmény hoztuk, mint amit egyébként elvártunk volna a csapatunktól, de sokkal rosszabb dolog is történt. Nem látjuk azt a fejlődést, amit az előző szezonban ígért a mester, és nem tartott ott a csapat felkészülésileg, játéktudásban, játékintelligenciában, mint ahova vártuk.

– nyilatkozta az ECHO TV-nek Dr. Csík Zoltán.

Ljubomir Vranjes alig több mint egy éves veszprémi edzősége alatt mindössze egy Magyar Kupa-győzelmet tudott felmutatni, a bajnokságban a zsinórban 10 szerzett arany után a Szeged mögé szorult a csapat, a Bajnokok Ligája előző szezonjában pedig a jóval kisebb játékerőt képviselő Skjern ellen maradt alul a nyolcaddöntőben sorozatban négy BL-Final Four után. Vranjes utódját hamarosan bejelentik, egyelőre folyamatosan tárgyal a klubvezetés. Az edzéseket az új vezetőedző érkezéséig Gulyás István fogja tartani, és ő ül a kispadra a hétvégi Breszt elleni BL-meccsen is.