Különösen fontos erről az eljárásról beszélni, mert a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint fokozatosan az egészségügyi ellátás részévé kell tenni a biztonságos, hatékony és megfelelő színvonalú kiegészítő kezeléseket is.

A brüsszeli tanácskozáson – egy korábbi cikk szerint – a kutatók eredményeiből kiderült, hogy az onkológiai betegeknél is elfogadottá vált néhány tudományosan igazolt, bizonyítottan hatékony kiegészítő módszer alkalmazása. Mindenképpen hasznos, ha ezek a módszerek részei a komplex onkológiai ellátásnak. (Forrás: Riskó Ágnes, Medical Tribune).

Rendkívül hatásosnak bizonyul az onkológiai betegek kiegészítő kezelésében a deutérium-megvonás. A csökkentett deutérium-tartalmú víz fogyasztása az emlőtumoros betegeknél négyszeresére, a tüdődaganatosoknál háromszorosára növelte a betegek túlélési esélyét. Más betegségeknél – pl: prosztatarák, leukémia – is jelentős mértékben javít a konvencionális kezelések eredményein.

A módszer kifejlesztője, Somlyai Gábor Ph.D biológus, akinek többek között a bostoni Harvard Medical School-on, illetve az Európai Rákkutató Társaság egyik konferenciáján is beszámolt az eredményekről.

A deutérium-megvonás módszerének ismertetése 2008. november 8-án (szombaton) 09.30-tól kerül sor a MOM Művelődési Központban (1124 Budapest, Csörsz u. 18.).

A meghívott vendégek között lesz a Rákbetegek Országos Szövetségének képviselője és kezelés alatt álló betegek, akik a kezelés mellett csökkentett deutérium-tartalmú vizet fogyasztanak. Beszámolnak tapasztalataikról vastagbélrákos, leukémiás (AML, CLL), prosztatarákos, sarcomás, tüdőrákos, emlőrákos betegek.

Előadók:

09.30-10.00 Dr. Somlyai Gábor, biológus – A természetben megtalálható deutérium szerepe a sejtosztódás, a daganatfejlődés szabályozásában

10.00-10.30 Dr. Telekes András, klinikai onkológus – Az onkológiáról közérthetően

10.30-11.00 Kávészünet

11.00-11.20 Dr. Krempels Krisztina, orvos – A deutérium-megvonás alkalmazása a daganatterápiák kiegészítéseként

11.20-11.40 Kovács Dóra, szaktanácsadó – „A Rák Ellen, Az Emberért, A Holnapért” Alapítvány fő tevékenysége és tapasztalatok a csökkentett deutérium-tartalmú víz fogyasztása kapcsán

11.40-12.00 Dr. Bakanek György, orvos, szaktanácsadó – A Preventa csökkentett deutérium-tartalmú ivóvíz humán alkalmazása a daganatellenes szupportív terápiában

12.00 Kérdések – Válaszok, Személyes szaktanácsadás