Az idén már negyedik alkalommal kiírt pályázatokkal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó egyetemi és főiskolai hallgatókat, akik szakdolgozatukat vagy diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. 2009-ben Horváth Bence Dénes – a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója – nyerte az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” díjat és Ravasz Csaba – a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója – vitte el az „Év információbiztonsági szakdolgozata” címet.

Az „Év információbiztonsági diplomadolgozata és szakdolgozata” cím nyilvános pályázat alapján került kiadásra, amin a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak. Az értékelést az Egyesület bíráló bizottsága egyhangúan ítélte oda Horváth Bence Dénesnek a diplomadolgozat kategóriában az „Identity management – üzleti előny/technológiai kockázat…?” című dolgozatáért. Szakdolgozat kategóriában Ravasz Csaba „Digitális aláírás megvalósítása vállalati környezetben” című dolgozatát díjazta az Egyesület.

A nyertes diplomadolgozat pályázat a manapság elterjedőben lévő identity management témakörét tárgyalja nemzetközi felmérések alapján. Elemzi a megoldás előnyeit, hátrányait és kockázatait.

A nyertes szakdolgozat pályázat arra vállalkozott, hogy egy rendszertervet és megoldást állítson össze a digitális aláírás alkalmazására egy internetre alapuló vállalkozás példáján keresztül. A vállalati megoldás mellett a dolgozat elemzi a bevezetés nehézségeit és szabályozási problémáit is.

Az erkölcsi elismeréssel és jutalommal járó díjat az Egyesület két alelnöke adta át szeptember 16-án az Egyesület „XXXVII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumán”. Idén első alkalommal a nyertesek az utazási utalvány mellett a Herendi Porcelánmanufaktúra „bölcs bagoly” porcelánfiguráját is átvehették Dr. Ködmön Istvántól a Herendi Porcelánmanufaktúra termelési igazgatójától. A rendezvényen az információbiztonsági szakemberek előadásai mellett a két nyertes pályázatot is ismertette a két díjazott, majd válaszolt a szakmai közönség kérdéseire.

További információ: www.hetpecset.hu