Baloldali értelmiségiek felháborodottan utasították vissza azokat a feltételezéseket, melyek szerint az EU különböző szerveiben, a nyugati sajtóban, valamint a felhangosított suttogó propagandában ők Magyarország vagy a magyar nemzet ellen folytatnának lejárató kampányt. Valójában kizárólag a Fidesz és az Orbán-kormány túlkapásaira, antidemokratikus intézkedéseire, korrupciójára és az európai értékekkel összeegyeztethetetlen világképére kívánnak rámutatni. Ezzel minden nyugati közember és politikus is tisztában van, ők pontosan el tudnak vonatkoztatni ezektől a durva vádaktól, ahogyan annak idején sem származott hazánknak kára a Seton-Watson- és Benes-féle rágalmakból, hiszen az első világháború után kizárólag a korábbi magyar kormányt büntették, és eszük ágában sem volt Magyarország területi integritását megsérteni.

Ezért aztán a méltán népszerű és világszerte megbecsült baloldali értelmiségiek jó szívvel támogatják azt az aláírásgyűjtő kezdeményezést, amely azt javasolja, hogy Magyarországot rombolják porig, lakóit adják el rabszolgának, a kiürült területekre pedig telepítsék be a másutt kezelhetetlen migránsokat. Így a kvótákon sem lesz vita, mert 93 000 négyzetkilométeren pillanatnyilag az összes friss bevándorló elhelyezhető.

Mindez nyilvánvalóan nem irányul a magyar emberek ellen, pusztán az Orbán-klientúra, a fideszesek és a választópolgárok ellen. A többieket senki sem akarja bántani, őket nagyon szeretik, és valószínűleg rábízzák Bokassa császárra, aki megbízható források szerint úgy nyilatkozott: „Én nagyon szeretem a magyarokat, elsősorban vajon pirítva és mustárral, esetleg olajbogyós rizottókörettel.”

Az MSZP és a DK kivételesen egyetértve támogatásáról biztosította a kezdeményezést, Gyurcsány és Tóbiás az elsők között írták alá az ívet. Utóbbi azonban a meghirdetett sajtótájékoztatón már nem tudott megjelenni, mert Bokassa közeli munkatársai „Éliás, Tóbiás egy tál dödölle, ettél belőle” kiáltással elfogyasztották.