Hirdetés

Amióta az Eurovíziós Dalfesztivált egy nem bináris versenyző nyerte (vagyis aki se nem fiú, se nem lány, illetve ez is, az is), mind hangosabbak lettek, akik az élet más területein is felrúgnák a kétosztatúságot.

– Én nem tudok egyértelmű választóvonalat húzni ember és állat között – nyilatkozta a külvárosi kocsma csaposa. – Némelyik vendégem ebben a kérdésben határozottan nem számít binárisnak.

Ezt a gondolatot egy lelkes állatvédő továbbfejlesztette, mint mondta, ő annyira együttérez az erdő lakóival, annyival szimpatikusabbnak számára a kollégáinál, hogy ha a legközelebbi népszámlálás kérdőívén meg kellene határoznia, állat-e vagy ember, feltétlenül köztes kategóriát választana.

Amikor egy pedofil bűnözőt bíróság elé állítottak kiskorú sérelmére elkövetett zaklatás miatt, ő felháborodottan utasította vissza ezt az önkényes beosztást: gyerek meg felnőtt. Szerinte áldozata e kérdésben határozottan nem binárisnak tűnt, és el kellene végre törölni ezeket a mesterséges, megosztó vagy-vagyokat.

Korábban írtuk

– Halottnak nem lehet adótartozása – védekezett K. F. budapesti lakos, amikor nem teljesítette a NAV fizetési felszólítását. A bíró éles hangon közölte vele, hogy nyilvánvalóan él, hiszen lélegzik, mozog, beszél, mire K. F. sírógörcsöt kapott, hogy ő az élő kontra halott állapotot tekintve nem bináris, és ne sorolják bele önkényesen valamelyikbe, mert panasszal fog élni a strasbourgi emberi jogi bíróságon, ahol ügyét mindjárt a nem bináris emberállaté után tárgyalják.

– Lárifári, ezek olyan fideszes beskatulyázások, hogy valaki hívő vagy nem az, én például Istennek hála ateista vagyok, de ugyanígy nem binárisnak vallom magam a becsületes-becstelen kirekesztő kettősséget illetően, mint ahogy a nejem is bebizonyította, hogy nem lehet a világot fiatalokra és vénekre osztani, mert binaritásukat megtörik az öregecskedő feleségek.

– Így van – válaszoltam. – Cikkem színvonala is bizonyítja, hogy nem lehet minden egyértelműen jó vagy rossz. Egyszerűen csak nem bináris.