A felvételen minden kétséget kizáróan Orbán hangja, a háttérben a tömeg helyeslése, tapsai:

– Azért hívtam ma ide önöket, hogy el lehet menni az országból. Ideje csomagolni! Inkább szégyenkezni van okunk. Egy letűnt kor lázas arcai. Egy csúf fertőzés. Magyarország számára egyetlen politika jelenthet reményt: a tiszteletlen és méltatlan beszéd, a durvaság, a nyegleség és a cinizmus. A mi hazánk követel mártírokat, szed emberáldozatot. Van, amikor csak meghalni lehet. Mi mindannyian meghalni akarunk, a halál teszi igazzá az életet. Mi a hazugság után nagy útra készülünk. Mi hisszük, hogy le lehet győzni az idős emberek biztonságát.

Mivel az elhangzott beszéd a televíziók archívumában és a sajtóban is hozzáférhető, gyorsan kiderült, hogy a CD-n egy ügyesen összevágott anyag hallható. (Pl. az eredetiben: „Mi hisszük, hogy jó kormányzással meg lehet védeni a családok, az idős emberek biztonságát is.”)

Az MSZP elnöksége magába zuhant.

– Pedig jó ötletnek tűnt – vélte Mesterházy.

– Még nincs veszve semmi! – kiáltotta Gyurcsány, aki ekkor érkezett, s bár senki sem hívta, már tudta is a megoldást: – Az az igazság, hogy a nálunk lévő az autentikus szöveg, csak Orbán megijedt, hogy kiderülnek valódi céljai, ezért hozzámondta a későbbi beszédét. Ha ezt megtudják a választópolgárok, majd bólogatnak: „Igen, ez nagyon életszerű. Szavazzunk az MSZP-re, az még sosem manipulált, sosem hazudott.”

– Remek stratégia – helyeseltek a többiek. – Ez most végre biztos bejön.