Előzetes cenzúrára bekérették a kifüggeszteni szánt molinókat. A nemzeti szimbólumokat, a szélsőséges, lázadó szellemű politikai üzeneteket eleve letiltották, de nem lehet becsmérelni a bírót, az ellenfelet; nem lehet a magyar csapatot biztató üzeneteket megfogalmazni, hiszen ezek a nacionalizmus, sőt a sovinizmus veszélyét rejtik magukban. A méltán népszerű szlovák nyelvtörvény mintájára bizonyos szavakat automatikusan tabuvá tettek. Pl. hajrá, magyar, székely (kivéve, ha az egészségügyi minisztert kívánja valaki dicsérni), Trianon.

Külön miniszterelnöki kérésre felvették a listára a „libatolvaj”-t, amit kormányhatározattal kiterjesztettek a „tolvaj”-ra, és a Táncsics Alapítvány javaslatára kiegészítették a „hazug, hazudni” szavakkal.

– Akkor mit lehet? – kérdezték az érdekeltek. Lehet nagyméretű Kisteleki István-portrét. „I love MLSZ” vagy „No to racism” feliratú táblákat. Esetleg: „Én is az ellenfélnek drukkolok. Hajrá, románok!” Vagy: „Győzzön a jobbik!” (Ez utóbbit, félreérthetősége miatt végül mégis törölték. Helyette a „Győzzön a jobb!” maradt, ám ebből is könnyen napi politikát olvashatna ki valaki. Így végül „Győzzön az MSZP!” alakban engedélyezték.) Ez azonban sok szellemi munkát rótt a futballszövetségre, így inkább szemkilövés terhe mellett minden transzparenst betiltottak.

A tökéletes megoldás aztán megint az elnök fejéből pattant ki: „Játsszák a meccseket zárt kapuk mögött!”