Az új vállalatnak természetesen kellett ügyvezetés, székház, takarítónő stb. Unokatestvérek, sógorok, komák, régi elvtársak jutottak busásan jövedelmező állásokhoz. Egy idő után rájöttek, hogy valami hozamot kéne produkálni, ezért megbízták a vezérigazgatót, hogy hétfőnként tegye fel a törzstőkét a ruletten a pirosra. Ha bejött, jól berúgtak, ha nem, akkor izgultak, nehogy egyszerre akár tízen is kérjék a járadékukat, mert arra nem maradt fedezet.

A Lameki látszólag szárnyalt, már éppen a tőzsdére való bevezetését fontolgatták, amikor a 2010-ben megalakult kormány hirtelen leállíttatta a kötelező befizetéseket. A vállalat hónapokon belül csődbe jutott. Lett sírás-rívás, elmondták, megírták minden fórumon és hullámhosszon, hogy a fideszesek ellopták az emberek megtakarításait. Amit milliók évtizedekig fizettek a szép és boldog jövő reményében, azt egyetlen tollvonással elvették tőlük.

– Sose bízz a tolvaj politikusokban – törölgette a szemét megannyi károsult a Gyurcsány-blogra feltett videó tanúsága szerint.