Nem elég a második világháború pusztítása, egyesek olyan rémhíreket, minden ésszerűséget nélkülöző butaságokat terjesztenek, hogy hazánkat rövidesen megszállják a szovjetek, és itt is bevezetik a kommunizmust. (Kac-kac, majd a Csillagból szabadult kopasz Rákosival, jó kis vicc…)

Most, amikor végre, negyven évnyi egypártrendszer után megtörténtek a szabad választások, a magyar nép lerázta magáról a bolsevizmus pusztító ideológiáját, akkor a kákán is csomót keresők nem restellnek hihetetlen teóriákkal előállni. Azt a képtelenséget mondják, hogy négy év múlva egy pufajkást választanak miniszterelnökké, újabb nyolc év után pedig egy három per kettes szigorúan titkos tisztet.

Ezeknek a rémlátásoknak, ezeknek a pesszimista forgatókönyveknek sosem volt táptalaja a józan, értelmes emberek között, és nem is váltak valóra soha. De a szélsőségesek, az összeesküvés-elméletek gyártói ma sem pihennek. Legújabb ötleteikben hazánk felvásárlását, a magyarság genetikai pusztulását vizionálják.

Adósrabszolgaság, javaink idegen kézre játszása, az egészségügy, nyugdíjrendszer, közbiztonság összeomlása szerepel sanda jövendöléseik között. Kacagjuk ki ezeket a fantazmagóriákat, és ne dőljünk be az ilyen jövőt sugalló képtelenségek terjesztőinek.