Ezt a képsort aztán bemutatták az ország és a világ közvéleményének, és a miniszter erre hivatkozva bejelentette, hogy soha nem látott harcot indít a terrorizmus ellen.

– Kíméletlenül leszámolunk mindazokkal – harsogta a népszerű Drazsé –, akik szélsőséges elveket vallanak, a hatalmat jogtalanul megszerzik és bitorolják. Akik félelmet keltenek másokban, kárt okoznak kisebb vagy nagyobb közösségeknek, esetleg visszaélnek az erejükkel.

Első körben rögtön be kellett kasztliznia a lakosság jelentős részét nyomorba döntő pénzügyminisztert, az alkotmányt (gyülekezési jog, szólásszabadság) lábbal tipró rendőri vezetőket, a korábbi miniszterelnököt, aki nem pusztán a tízparancsolatot és a magyar törvényeket szegte meg, de tevékenységével alkalmas volt félelem – sőt gyűlölet keltésére. A kormány és a szocialista polgármesterek jó része mehetett a hűvösre, mert visszaéltek a hatalmukkal.

Már csak az igazán nagy fogás, a helyi Oszama bin Laden hiányzott, aki mindezeket a gyanús üzelmeket fedezi, olykor kitalálja, és tevékenységével – pozícióját felhasználva – bátorítja. Kiderült, hogy ez az elvetemült antidemokrata nem más, mint maga az igazságügyi miniszter. Gyorsan lecsukta saját magát is, és ezzel sikerült végleg lefejezni a hazai terrorizmust.