A demokratikus, liberális, tökéletes (DLT) nyugati világ minduntalan belebotlik a sötét, elnyomó, diktatórikus (SED) Magyarországba, amit ezeregyszáz évnyi kemény, eltökélt és a modern pedagógia minden módszerét bevető munkával sem volt képes eddig a maga DLT arculatára edukálni.

Hirdetés

Nézzünk néhány eseményt, hogyan fest DLT, illetve SED kiadásban.

A vallási tolerancia keretében Párizsban összegyűlt hugenottákat nemes egyszerűséggel lemészárolták a király és a pápa nagy örömére. Pedig ha kicsit utánanéznek az interneten, láthatták volna, hogy négy évvel korábban egy erdélyi városban, Tordán az országgyűlés kimondta a keresztény vallások szabad gyakorlását.

Párizsban egyébként úgy néz ki egy forradalom is, hogy a csőcselék tombol kissé az utcákon, lerombol egy épületet (Bastille), majd később lefejezi a királyt és sok más polgártársat. Pesten hasonló alkalommal verseket nyomtatnak, osztogatnak, és nagy nyilvános szavalatokat tartanak, este színházi díszelőadással.

1848-ban megszűnik a jobbágyság (SED), 1865-ben felszabadítják a rabszolgákat (DLT).

Futballhuligánok szétverik Rómát (a holland Feyenoord drukkerei, üvegeket és sörösdobozokat dobálnak a középkori kutakba, „a belváros elegáns üzletei gyorsan bezártak, a turisták elmenekültek”). Az UEFA-kupa 2008-as döntője után „a Glasgow Rangers szurkolói lerombolták Manchester belvárosát”. Ezzel szemben a szélsőséges magyar futballhuligánok történelmi térképeket függesztenek ki a lelátóra.

A társadalmi ellentétek kezelésének DLT módszerei közé tartozik autók felgyújtása, nyílt színi lefejezés vagy késelés; autóval, kamionnal a tömegbe hajtás az áldozatok számának maximalizálása érdekében. Ugyanez a SED interpretálásában úgy néz ki, hogy a provokációra (pad lefestése) súlyos ellencsapással (pad átfestése) reagálnak. S miközben a magasabb rendű, demokratikus világban kedvesen lelövik, leszúrják az ellenszenves mássághoz tartozókat, nálunk a fasiszta szélsőségesek újra és újra képesek a padot átfesteni. Borzalom.

Korábban írtuk