A Véres gumilövedékek című szappan­opera második évada kezdődik el a média által teremtett virtuális valóságban. A szervezők azt kívánják, hogy a nézőközönség fogadjon, szerinte ki lesz a boldog győztes. Aki tegnap még annak látszott, a szerencsétlen, nagyra nőtt óvódást valakik úgy megijesztették (lehet, hogy azt mondták neki, ha nem száll ki azonnal, akkor mostantól reggel fél hétkor kell kelnie), hogy sietve visszalépett a versenytől.

Hirdetés

Ezzel látszólag helyzetbe hozta a zűrzavaros ügyeiről hírhedt, összevissza beszélő hódmezővásárhelyi harcost, aki mintha most pár napra lenne valaki.

Már volt módom e hasábokon is jelezni, hogy a szappanopera legújabb szakaszában is ugyanaz a cél, elterelni a nagyérdemű közönség figyelmét az igazi főszereplőről, a sátáni gonoszság és a totális erkölcstelenség földi megtestesítőjéről, Gyurcsány Ferencről, valamint, ha már ilyen szépen bejött a dolog – hiszen a csalira ráugró jobboldali média is reggeltől estig a Véres gumilövedékek című szappanopera előválasztási tematikájú részével foglalkozik – elterelni a figyelmet a lényegről: a valóságról.

A valóság ugyanis az, hogy teljesen érdektelen, ki lesz a befutó, hiszen miniszterelnököt majd a győztes párt képviselői választanak. És azok nem fognak hibázni. Ha ők győznek, akkor Gyurcsányt, ha mi győzünk, akkor Orbánt. Ez ilyen egyszerű. A valóság része továbbá a járvány kezdődő negyedik hulláma, ami Európában egyre vészjóslóbb méreteket ölt. Valóság az is, hogy eddig a járvánnyal Magyarország küzdött meg a legnagyobb sikerrel, aminek következtében mi álltunk talpra a leghamarább, és ennek köszönhetően a gazdaság soha nem látott sikert ért el.

Valóság a nyugdíjasok prémiuma és a nyugdíjemelés, valóság a gyermekesek adó-visszatérítése, és valóságnak ígérkezik a 13. havi nyugdíj teljes mértékű visszaállítása is. Ezekről esik szó, de a csinnadratta, ami az úgynevezett előválasztási komédiát kíséri, olykor elnyomja a normális hangokat.

Ez nem véletlen. A kampány már elkezdődött, az ellenzék teljes erővel azon ügyködik, hogy lényegtelen, de hangzatos csatákkal, emberi drámáknak látszó eseményekkel elterelje a közvélemény befolyásolható részének figyelmét a valóságról. A valóság ugyanis ellenük dolgozik.

A valóság az, hogy Magyarország erős, és ha megmarad ezen a bázison, akkor erős is marad. Eközben körülöttünk stabilnak látszó államok rendülnek meg. Váratlanul lemondott az osztrák kancellár, a választáson kutyaszorítóba került a cseh kormányfő, és mindkét esetben valahogy a média ártalmas befolyását érzékeli a szemlélő.

Nálunk sincsen másként. Hiába a hihetetlenül sikeres három kormányzati ciklus, hiába a vitathatatlan felívelés, a fantasztikus teljesítmények sora, a morális megtisztulás elvitathatatlan élménye, amely templomok százainak, ezreinek az újjászületésében is megfogalmazódik, hiába a szellemi-lelki reneszánsz, a baloldali agymosás fokozódik.

Ezért kell kivonulnunk október 23-án egy újabb Békemenetre, hogy hitet tegyünk mindamellett, amit eddig elértünk, és amit folytatni akarunk, de azért is, hogy erőt adjunk egymásnak a jövő tavaszi sorsdöntő választás előtt. Mert az nem lehet, hogy Magyarország népének megbolondított része a Sátán véres kezű földi képviselőjét aljas trükkök százaival, de formálisan demokratikus úton hozza vissza a hatalomba. Ilyen hibát nem követhetünk el.

El kell jönnöd neked is a Békemenetre! Magyarországnak szüksége van rád.

A Műegyetemtől indul a Békemenet
A Műegyetemtől indul a Békemenet
Október 23-án 14 órakor a Műegyetem elől indul a Békemenet – közölte Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője. A menet a Szabadság hídon át az állami ünnepség helyszínéhez, a Deák térre vonul, ahol Orbán Viktor is beszédet mond.
Korábban írtuk