Hirdetés

Mayorkas június 1-jén ezt írta a Twitteren: „A [Belbiztonsági Minisztériumnál] a Pride hónap kezdetének tiszteletére felvontuk a Pride zászlót. A lobogó zászló a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás iránti alapvető értékünket és kitartó elkötelezettségünket szimbolizálja. Büszkén vontuk fel és lobogtatjuk ezt a zászlót.”

A képeken nem szerepel az amerikai lobogó.

Mayorkas megnyilvánulása azt mutatja, hogy támogatja a megújult zászlót, amely nem azonos a melegek korábbi, szivárványszínű „büszkeségzászlajával”.

Az új lobogó neve „progresszív Pride-zászló”, mivel olyan, egymástól különböző identitáscsoportok színei jelennek meg rajta, amelyeket a Demokrata Párt progresszív képviselői oly’ nagy hanggal népszerűsítenek.

Korábban írtuk

A zászló jobb oldalán található szivárványszínek a meleg közösséget képviselik, például a leszbikusokat vagy meleg férfiakat, akik nem heteroszexuális szexuális orientációjuk alapján határozzák meg magukat. A fekete és a barna az ország számos faji vagy etnikai csoportja közül kettőre vonatkoznak. A rózsaszín és a kék a transznemű ideológiát jelképezik, amely azt hirdeti, hogy minden egyes ember önmaga által deklarált „nemi identitásának” jogi és társadalmi státusza felülírja a biológia törvényeit.

A progresszív zászlón nem szerepelnek a fehér bőrű, heteroszexuális emberek és családjaik, illetve a nemzetre való utalás sem.

(forrás)