Hirdetés

A demokraták mindössze 64 százaléka támogatja Joe Bident; ez az arány tavaly júliusban még 88 százalék volt. Joe Biden támogatottsága már június 20-a óta is öt százalékpontot esett. Ezzel szemben Donald Trump korábbi elnök népszerűsége a republikánusok körében éveken át 90 százalék körül mozgott, majd nem sokkal az elnöki hivatalból való távozása előtt 85 százalékra esett vissza.

Joe Bident mostanában a demokraták részéről a kultúrharc kérdésében tanúsított „erőtlen fellépése” miatt éri komoly kritika. „Irányíthatatlan, cél nélküli és reménytelen” – így jellemezte a Fehér Házat a kongresszus egyik tagja a baloldali CNN-en.

„Jelenleg létezik egy vezetői vákuum, és ő nem képes kitölteni azt” – mondta Adam Jentleson demokrata tanácsadó a Washington Postnak. – „Együttérzek azzal az érveléssel, hogy a törvényhozásban nagyon keveset tudnak tenni. De válságos pillanatokban az elnöktől azt várják, hogy lépjen fel valódi vezetőként. Az emberek félnek, dühösek és fel vannak háborodva, és ezt várnák tőle, és nem sokat kapnak.”

Az establishment média is elkezdte kritizálni Bident, ráadásul elkezdték keresgélni, ki lehetne az utódja a következő elnökválasztást követően. Az elmúlt hetekben a liberális Washington Post, Politico, The Hill, Atlantic, Axios, The New York Times, FiveThirtyEight és Vanity Fair is aggodalmaskodó cikkeket jelentetett meg azzal kapcsolatban, hogy Biden esetleg ismét elindulna a 2024-es választáson.

(forrás)

Korábban írtuk