A londoni Magyar Kulturális Központ, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vett Nagy Britannia legnagyobb idegen nyelvi kiállításán és vásárán, a londoni Language Show-n, hogy a magyar nyelvet és kultúrát népszerűsítse. Az intézet standján a látogatók megismerkedhettek a magyarországi, illetve angliai iskolákkal, a hazai egyetemek nyári nyelvi kurzusaival és a Balassi Intézet által hirdetett nyelvtanulási lehetőségekkel.

Az elmúlt évekhez képest idén sokkal nagyobb volt az érdeklődés a magyar nyelv iránt a három napos rendezvény alatt, mint az elmúlt években, amit Tarsoly Eszter, szombat délután tartott teltházas előadása is jól tükröz. A University College of London egyetemi oktatója a magyar nyelv eredetéről és különlegességéről beszélt a résztvevőknek.

A látogatók egyébként azzal magyarázták érdeklődésüket nyelvünk iránt, hogy az Európai Unióhoz az elmúlt években csatlakozott országok különböző kultúrájuknak és nyelvüknek köszönhetően még inkább színessé tették Európa palettáját, és az európai fiatalok kötelessége, hogy az uniós államokat jobban megismerjék. A magyar nyelv mássága a többi európai nyelvhez képest nagy vonzerőt jelent az idegen nyelvek szerelmeseinek. A szakmai vásáron a magyarországi nyári egyetemek tájékoztatóit sikerült a három nap alatt mind kiosztani az érdeklődőknek.