Az egykoron mértékadónak számító New York Times már jó ideje nem más, mint az ultraliberális politikai elit szócsöve. Trump elnököt persze nem bírják elviselni, és most éppen egy rettenetesen blőd lejáratással próbálkoztak Twitter-oldalukon, de akkora virtuális maflást kaptak, hogy öröm volt nézni.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció, szerk.

Az Egyesült Államokban szokás, hogy az amerikai futball legnagyobb összecsapását, a Super Bowlt megnyerő csapat tagjai a győzelem után pár hónappal látogatást tesznek a Fehér Házban.

Így történt ez most is, amikor a New England Patriots csapata érkezett Washingtonba, és a média figyelő szemei előtt találkoztak Trump elnökkel.

Miután ebbe önmagában nehéz belekötni, a New York Times addig ügyeskedett, amíg az alábbi fotómontázst sikerült közzétenniük hivatalos Twitter-oldalukon utalva arra, hogy 2015-ben, amikor Obama volt az elnök, a Patriots mennyivel több sportolóval képviseltette magát:

Ám nagyon röviden ünnepelhették saját zsenialitásukat, ugyanis nem más, mint a csapat hiavatalos Twitter-fiókja üzent nekik vissza. 
“A fotók nem függenek össze egymással. Tények: 2015-ben a küldöttség több mint 40 tagja állt a lépcsőn. 2017-ben a pázsit[on elhelyezett székeken] foglaltak helyet.”

Itt akár véget is érhetne a történet, de a Patriots láthatóan komolyan vette ezt a Twitter-háborút, és legott újabb kiírással jelentkeztek. “Összehasonlításra alkalmas fotók: amikor legutóbb nyerte meg a Patriots kétszer három év alatt a Super Bowlt, 36 játékos látogatta meg a Fehér Házat. Ma 34-en voltak.”

Ugyanis a New York Times láthatóan azt is figyelmen kívül hagyta, hogy nem csupán a csapat játékosaiból áll a küldöttség.
No, de ekkor minden bizonnyal lázas keresgélésbe kezdtek, mert azért ezt ciki lett volna szó nélkül hagyni, és így írták át az eredeti posztot “FRISSÍTÉS: a Patriots azt mondja, a játékosok száma alacsonyabb volt, mint 2015-ben (34 és 50), de a delegáció létszáma nagyjából megegyezett”.

A mókából persze a nagy Twitter-rajongó Trump elnök sem maradhatott ki. “A haldokló New York Times-t, ami két éve azt állítja tévedek, nagy hazugságon kapták a New England Patriots Fehér Házbéli látogatásával kapcsolatban” – írta az elnök.

Egyelőre ennyiben maradtak.
A Twitter konzervatív fele pedig azóta is a New York Times-on nevetgél.

-SVÁ-