CONTRA MAGAZIN

Fotó: Shutterstock.com/Alexandros Michailidis, szerk.

A Trump–Oroszország szál természetesen nem létezik. És ez a kijelentő mondat hivatalos. Hiába „nyomta” az amerikai/nyugati egyensajtó a Russia-gate maszlagot, amióta Donald Trumpot az amerikai nép elnökké választotta.Néhány nappal ezelőtt az amerikai törvényhozás alsóházának titkosszolgálati bizottsága rövid jelentést adott ki arról, hogy mit talált az oroszok állítólagos beavatkozásáról a 2016-os amerikai elnökválasztásba. Semmit.

A jelentés egyik lábjegyzetében olvasható, hogy e téren folyt egy magánnyomozás is, amely szintén Trump elnök és az Oroszország közötti állítólagos kapcsolatokkal foglalkozott. És ki finanszírozta mindezt? Elsősorban Soros és egy hét-tíz gazdag adakozóból álló csoport, amely 50 millió dollárt bocsátott a nyomozók rendelkezésére.

Erről elsőnek a The Federalist adott hírt, miután annak számos e-mailt szivárogtattak ki, amelyeket Mark Warner demokratapárti szenátor és Adam Waldman küldözgetett egymásnak. A nyomozással Daniel J. Jonest, egy volt FBI-nyomozót és egy korábban a brit titkosszolgálatnak dolgozó Christopher Steele-t bízták meg.

Az ügy részleteit ismertető portál azt a véleményét hangoztatja: Soros és társai már egyértelműen nagyon kétségbeesettek, hogy ilyen kétes praktikákhoz folyamodnak csak azért, mert úgy gondolják, valami olyan terhelő dolgot találnak, amivel piszkálni lehet Trumpot.

Lovas István