A felmérés, amelyet a Svéd Rendőrszakszervezet megbízásából a NOVUS cég végzett, megállapította, hogy a rendőrök nagy többsége – 64 százaléka – egyetértett azzal, hogy a kormánynak fel kéne pörgetnie a külföldön született bűnözők kitoloncolását.

Hirdetés

A rendőrök 66 százaléka nyilatkozott úgy, hogy el akarja törölni az automatikus szabadlábra helyezést azt követően, hogy a rabok letöltötték büntetésük kétharmadát, 64 százalék pedig megszüntetné a fiatalabb bűnözőkre vonatkozó „fiatalkori kedvezményeket” – írja az Aftonbladet című lap.

„Azt látjuk, hogy a politikusok részéről rengeteg büntetőpolitikai javaslat érkezik. Így fontosnak tartjuk, hogy meghallgassák a szakmát, a rendőröket, akik a forráshiány és az egyre komplexebb bűncselekményi változások ellenére is a biztonságosabb társadalom megteremtésén dolgoznak” – mondta Lena Nitz, a rendőrszakszervezet vezetője.

„Tagjaink frusztráltak, mert látják a súlyos bűncselekményeket elkövetőket és a visszaeső bűnözőket is, és tudják, hogy azok nemsokára újra szabadlábon lesznek” – tette hozzá Nitz.

Korábban írtuk

A bűnözők kitoloncolása némileg javíthatna a svédországi bűnözés szintjén, különösen a halálos kimenetelű lövöldözések esetében, mivel az ilyen gyilkosságokban érintett gyanúsítottak közül tízből majdnem kilenc valamiféle migrációs háttérrel rendelkezik.

(forrás)