MEDIA EQUALIZER

Az amerikai Media Equalizer cikkét azzal kezdi, hogy a baloldal szorosan koordinált kampányt folytat a jelenlegi amerikai kormány aláásására.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Egymás után igyekeznek kilőni a jobboldal ismert médiafiguráit: kezdték Bill O’Reillyval és Monica Crowleyval, majd Sean Hannityval kísérelték meg. Ezen a héten pedig a Fox News hírcsatorna függesztette fel Eric Bollingot. 

A baloldal mocskolja be a jobboldali embereket és „tudjuk, ki rángatja a drótot”, olvasható. 

A Media Matters Playbook most bemutatta azt a titkos, 49 oldalas dokumentumot, amely tartalmazza a teljes Trump-ellenes forgatókönyvet. 
A címe „A demokrácia számít – stratégiai akcióterv”. 

Négy baloldali partnerszervezetet sorol fel: a Media Matters-t, az American Bridge 21st Centuryt, a Citizens for Responsibility and Ethics in Washingtont (CREW) és a Shareblue-t. 

Ezek az anyagilag legjobban támogatott és legismertebb baloldali szervezetek Amerikában. Esetükben George Soros a kulcsfontosságú támogató. 

De vajon mit akarnak? – teszi fel a kérdést a cikkíró, majd így válaszol: „Semmivel nem kevesebbet, mint azt, hogy ők uralják teljes egészében Amerikában a politikai narratívát. Amit le is fektetnek egyértelműen már a bevezetőjükben”. 

Motivációjuk egyértelmű: folyamatosan erodálni akarják az alkotmányos köztársaságot, és „közvetlen demokráciát” akarnak létrehozni úgy, hogy az ő helyén maradt elitjük uralkodjon felette. 
Ezt teszi a Soros támogatását élvező Media Matters (Fontos a Média) és az American Bridge (Amerikai Híd) már évek óta. Ezeknek a szervezeteknek a sikert az jelenti, ha vagy Trumpot impeachmenttel buktatják meg vagy 2020-ra a választásokon, ha az impeachment nem megy. 

Azt akarják, hogy az erőegyensúly visszalendüljön a demokrata pártiak oldalára. Ennek érdekében a Soros által támogatott NGO-k megdolgozzák a szenátust és aktívan részt vesznek a szövetségi államok kormányzói és törvényhozói kampányaiban, ugyanakkor digitális programjaikkal a szavazókat online kívánják elérni. 

Lovas István