Néhány szám elhangzása után kénytelen volt megszakítani berlini koncertjét a U2 ír zenekar, mert énekesének, Bonónak elment a hangja.

A szombat esti fellépésen Bonónak már a kezdetektől problémák voltak a hangjával, és rendszeresen kortyolgatott forró italt egy termoszból, hogy folytatni tudják a koncertet.

A Beautiful Day című szám elhangzása után, amelyet egy lelkes rajongó éneklésének segítségével adott elő, Bono levonult a színpadról és nem is tért vissza. Majd indoklás nélkül bejelentették, hogy a koncert nem folytatódik.

„Sajnáljuk, hogy ma este meg kellett szakítani koncertünket. A show előtt Bono jó formában volt, hangja is nagyszerű volt, és vártuk második berlini fellépésünket, ám néhány dal után teljesen elment a hangja. Nem tudjuk, mi történt, orvosi segítséget kérünk” – írták később honlapjukon közzétett közleményükben.

Az együttes közölte, hogy a közönség egy későbbi időpontban ismét meghallgathatja koncertjüket.

„Mi többen vagyunk”

Az Experience + Innocence turnéjuk keretében az együttes péntek este Berlinben frenetikus sikerű koncertet adott, amelyen Bono elítélte a „szélsőjobboldali erőszakcselekményeket” a németországi Chemnitzben.

Egy videoüzenetben kivetítették németül a #wirsindmehr (mi többen vagyunk) jelszót, amit a nézőközönség vastapssal fogadott.

A „mi többen vagyunk” a bevándorlás-ellenes, Németország bezárkózását sürgető szélsőjobboldali erők ellen fellépők jelszava.