Egy 19 éves afgán menedékkérő megkéselt három embert pénteken a délnyugat-németországi Ravensburgban, a támadót a város polgármestere ártalmatlanította – közölték a hatóságok.

Képernyőfotó: youtube.com/Dackel live

A sebesülteket kórházba vitték, egyikük állapota életveszélyes. Az áldozatok egyike egy 52 éves német férfi, a másik kettő pedig egy 19 és egy 20 éves szíriai menedékkérő. A két szíriait egy belvárosi buszmegállóban érte a támadást, a német férfit ötven méterrel arrébb.

Az afgán támadót Daniel Rapp ravensburgi polgármester ártalmatlanította. Mint a dpa hírügynökségnek elmondta, véletlenül éppen a bűntény helyszínének közelében járt, amikor felfigyelt arra, hogy teljesen kétségbeesett emberek futnak feléje. A polgármester azonnal az incidens helyszínére sietett.

„A támadó egyszer csak előttem állt véres késsel, és fenyegetőzött” – ecsetelte Rapp. A polgármester ösztöneire hallgatva felszólította a támadót, hogy tegye a földre a fegyvert, és ő engedelmeskedett. Kisvártatva a rendőrség is megérkezett a helyszínre, és őrizetbe vette a férfit.

A hatóságok az első vizsgálatok alapján kizárják azt, hogy terrorcselekmény történt, de a tettes valódi indítékai egyelőre nem ismertek.

(Képernyőfotó: youtube.com/Dackel live)