Hirdetés

A közlemény idézte a minisztert, aki a találkozón közölte, hazánk elkötelezett abban, hogy a Magyarország és Kenya között meglevő kétoldalú agrárkapcsolatokat tovább mélyítse. Ennek a folyamatnak fontos állomása lehet a kétoldalú kereskedelmi együttműködések erősítése, illetve a növénytermesztésben rejlő lehetőségek kiaknázása.

Nagy István hozzátette, Kenyában folyamatosan nő a népesség, a termőföld azonban sajnos veszít minőségéből, az élelmiszer-biztonság éppen ezért felértékelődik. A tárcavezető fontos előrelépésnek tartja, hogy az Agrárminisztérium támogatásával létrejön egy mintafarm a térségben, ami az élelmezésbiztonságot tovább segítheti. A projekt emellett további lehetőségeket tartogat a vetőmagnemesítés és -előállítás területén is.

A megbeszélésen a miniszter felhívta kenyai kollégája figyelmét a tudományos és oktatási együttműködések kiszélesítésére is. A tudományos ismeretek, oktatók és diákok cseréjével tovább fejlődhet a mezőgazdaság. Magyarországnak a FAO-ban történő szerepvállalásán keresztül lehetősége van egy ösztöndíjprogram keretében a magyar agrártudás átadására is a kenyai egyetemi hallgatók részére. Az afrikai diákok nagyon aktívak, hiszen már kéttucat kenyai fiatal magyarországi tanulmányait támogatták – fűzte hozzá a a miniszter az AM közleménye szerint.

Korábban írtuk