Fotó: facebook.com/Alexander Soros
Hirdetés

Mint fogalmazott, a célja apja liberális célkitűzéseinek bővítése, ám noha hasonlóan gondolkodnak, ő szeretne más ügyeket is felkarolni, mint a szavazati és abortuszjog, valamint a nemek közötti egyenlőség.

Tervei szerint a családi vagyont továbbra is arra használná, hogy baloldali amerikai politikusokat támogasson. 

Egyesek kételkedtek abban, hogy a most 92 éves Soros György még életében átadja birodalma vezető szerepét. Ráadásul egy interjúban azt mondta: „Elvi okokból nem akartam, hogy az alapítványt valamelyik gyermekem vegye át. Úgy gondoltam, hogy olyasvalakinek kell irányítania, aki a legalkalmasabb rá.”

Ám most már úgy fogalmazott: fiatalabb fia kiérdemelte a pozíciót.

Sokan az 52 éves, pénzügyi végzettségű jogász Soros Jonatánt gondolták egyértelmű utódnak, ám ő hiába stabilizálta néhány éve a Soros-birodalom fedezeti alapját, úgy tűnik, egy összezördülés és szemléletváltás miatt kiesett a kegyeltek sorából.

A Soros-birodalom a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül évi mintegy 1,5 milliárd dollárt irányít különböző támogatásokra, kutatásokra, egyetemeknek és emberi jogi célokra – ám ez az ő értelmezésük szerint olyan liberális elemeket is tartalmaz, mint a melegházasság és az LMBTQ-közösség igényeinek hirdetése. A Soros-féle Democracy PAC nevű szervezet olyan amerikai kerületi ügyészek és bűnüldöző tisztviselők választási kampányát támogatja, akik a bebörtönzési arányok és a faji előítéletek csökkentésére törekszenek.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk