Fotó: ShutterStock/lev radin
Hirdetés

A bíró azzal érvelt, hogy Hutchins tízéves fiának magánélethez való joga felülírja a nyilvánosság tájékoztatására vonatkozó kötelezettséget. Elrendelte, hogy a megállapodás részleteit titkosítsák abban a polgári peres eljárásban, amelyet Baldwin és más stábtagok ellen indítottak arra hivatkozva, hogy nem tartották be a fegyverbiztonsági előírásokat a Rust című westernfilm forgatásán.

Az egyezség feltételeit senki sem ismerheti a Rust producerein kívül, még a többi alperes sem.

Bryan Biedscheid új-mexikói bíró hangsúlyozta, hogy döntését elsősorban a kiskorú gyermek érdeke vezette.

Alec Baldwin 2021. október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című western forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt.

Korábban írtuk

Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért. A rendőrségi nyomozás célkeresztjében is elsősorban David Halls rendezőasszisztens és a fegyverszakértők voltak.

Matthew Hutchins tavaly kezdeményezett polgári peres eljárást a Rust producerei, köztük Baldwin, valamint más stábtagok ellen a biztonsági előírások betartásának hiánya miatt. Fia, Andros Hutchins, szintén panaszosként szerepel az ügyben.

Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kellékes ellen egy másik eljárás is zajlik gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Mindketten ártatlannak vallották magukat. A bizonyítási meghallgatások májusban esedékesek.