Fotó: Mandiner
Hirdetés

Több mint 23 fokot mérnek a bizottság brüsszeli székházában, miközben nem akarják, hogy 19 fok fölé fűtsük az EU-ban a középületeinket – írja a Mandiner. A hetilap munkatársai az Európai Bizottság brüsszeli épületében járva lettek figyelmesek a hőmérő állására.

Emlékezetes, korábban Frans Timmermans zöldátmenetért felelős uniós biztos egyebek mellett azt javasolta az európaiaknak, hogy fürödjenek ritkábban, és mosás helyett szellőztessék ki a ruhájukat, hiszen csak így spórolhatunk igazán, és ez majd megállítja Vlagyimir Putyin orosz elnököt. 

Miközben pedig az emberek többsége a szankciók okozta energiaválság miatt spórolni kényszerül, Guy Verhofstadt, Belgium volt liberális miniszterelnöke, az Újítsuk meg Európát! (Renew Europe) európai parlamenti frakció képviselője úgy spórol, hogy közpénzből újítatta fel a Gent belvárosában lévő luxusvilláját. A brüsszeli politikus szintén egyike volt azoknak, akik szerint az Oroszországgal szembeni szankciós politika fenntartása érdekében az uniós polgároknak is áldozatokat kell hozniuk, ami spórolást követel meg mindenkitől.

Korábban írtuk