A tábornok a fronton elszenvedett ukrán veszteséget csaknem hétszáz főben nevezte meg, akik közül, mint mondta, mintegy 225 katona a Donyeck környéki harcokban esett el vagy sebesült meg. A megsemmisített ukrán katonai objektumok és haditechnikai eszközök között nevezett meg egyebek között két lőszerraktárt és egy Szu-25-ös harci repülőgépet.

Hirdetés

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint hétfő reggel két dróntámadást hiúsított meg az orosz légvédelem a moszkvai régióban. Az egyiket rádióelektronikai harceszközökkel kényszerítették földre az Ogyincovói járásban, Pokrovszkoje község közelében, egy másikat pedig az Isztrai járásban lőtték le. A második incidens következtében két civil megsérült a lezuhanó szilánkoktól.

A támadások miatt átmenetileg mind a négy moszkvai repülőtér forgalmát korlátozták. 45 utasszállító járatot és két teherszállító gépet más légikikötőkbe, köztük Nyizsnyij Novgorodba, Szentpétervárra és Kazanyba irányítottak át.

Az orosz légvédelem Kaluga és Belgorod megyében is lőtt le egy-egy ukrán drónt, a háborús övezetben pedig további 36-ot. Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatósák ukrán tüzérségi támadást.

Korábban írtuk