A tárca szerint az ukrán fél a legtöbb támadást, 14-et a Donyeck körzetében vívott harcokban hajtotta végre, és itt szenvedte el a legnagyobb, mintegy 240 fős veszteséget is.

Hirdetés

A moszkvai védelmi minisztérium napi összesítése a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy vezetésipontot, egy MiG-29-es repülőgépet, négy harckocsit, két gyalogsági harcjárművet, négy páncélozott harcjárművet, három lengyel Krab és két amerikai M109-es Paladin önjáró, valamint hét amerikai M777-es és egy brit FH70-es vontatott tarackot, két HIMARS-rakétát, egy JDAM irányított légibombát és 26 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A moszkvai második nyugati kerületi katonai bíróság a távollétében, zárt tárgyaláson, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Gyenisz Kapusztyint, az Orosz Önkéntes Hadtest elnevezésű fegyveres alakulat egyik vezetőjét, aki márciusában fegyveres támadást szervezett Ukrajna felől a brjanszki régióban lévő orosz falvak ellen, amelyben két civil életét vesztette, további kettő pedig megsebesült. A verdiktet egyebek között hazaárulás, terrorcselekmény elkövetésének kísérlete címén szabták ki. Kapusztyin ellen nemzetközi körözést adtak ki.

Korábban írtuk