A Moszkvában kiadott összefoglaló a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek között egy partraszállító rohamcsónakokat tároló hangárt a Mikolajiv megyei Szokolcsaki településen, egy haditechnika-raktárt az Odessza megyei Izmajilban, az ukrán légierő egy-egy lőszerraktárát a Poltava megyei Mirhorod és a Dnyipropetrovszk megyei Dnyipro repülőterén, három egyéb lőszerraktárt, három harckocsit, kilenc páncélozott harcjárművet, két amerikai M109-es Paladin, egy francia CAESAR és egy lengyel Krab önjáró tarackot, valamint hat HIMARS-rakétát és 39 drónt.

Hirdetés

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A dél-oroszországi Belgorod megyében egy éjjel lelőtt, pilóta nélküli repülőszerkezet darabjai lakóépületekre zuhantak, és kioltották három civil, köztük egy gyerek életét, további két embert pedig súlyosam megsebesítettek. Moszkvában csütörtök délután közölték, hogy az egyik sérült Hajbar Akifi, a Sputnik hírügynökség afgán szerkesztőségének 29 éves munkatársa, a másik pedig a felesége Oleszja. A nő elvesztette szüleit és négyéves lányát, Aminát. Donyeckben egy ápolónő halt meg ukrán tüzérségi találat következtében.

Korábban írtuk