„Így vagy úgy, de a kapcsolatokat ki kell építenünk. Előbb vagy utóbb a különleges hadművelet véget fog érni, számunkra sikerrel”

Hirdetés

– nyilatkozott a szóvivő.

Elmondta, hogy Oroszország mint olyan ország, amely senkire sem jelent fenyegetést Európában, elvárja, hogy Európában se jelentsen senki sem fenyegetést rá nézve.

„Úgyis meg kell majd állapodnunk abban, hogyan fogunk élni. Nyilvánvaló, hogy ezek a kapcsolatok új módozatairól szóló megállapodások lesznek. Nem lehet majd úgy felépíteni a kapcsolatokat, mint korábban. Először is nagy tapasztalatot szereztünk abból, hogyan viszonyulnak hozzánk az európaiak. És ezt a tapasztalatot mindig szem előtt fogjuk tartani a kapcsolatok építésénél, de földrajzilag úgysem fogunk eltávolodni egymástól, így mindenképpen új alapokra kell majd építenünk a kapcsolatokat”

– tette hozzá.
Az orosz elnöki szóvivő az Európai Parlament oroszgyűlölő álláspontja megnyilvánulásának minősítette azt határozatot, amelyben a testület csütörtökön közölte, hogy nem ismeri el az oroszországi elnökválasztás eredményét.
„Ezek aligha olyan kijelentések, amelyeket készek vagyunk meghallgatni”

– mondta Peszkov.

Hangot adott véleményének, miszerint „ellentétben a parlamenti képviselők talán legfőbb hivatásával, amely a párbeszéd építése és a párbeszéd útjainak keresése, ez (az Európai Parlament) az ilyen elvakult nyilatkozatok és belső ellentmondások gépezetévé változott”.

Korábban írtuk

A szóvivő „ragyogó ötletnek” nevezte, hogy Moszkvában a Poklonnaja Gorán (a Főhajtás Hegyén) létrehozott katonai emlékközpontban kiállítják az ukrajnai háborúban zsákmányolt, külföldi gyártmányú fegyvereket. Úgy vélekedett, hogy a május 1-jén megnyíló, egy hónapig tartó szemle nagy érdeklődésre tart számot a moszkvaiak és az orosz főváros vendégei körében.

A Poklonnaja Gorán 12 országnak a frontról elvontatott több mint harminc harci járműve lesz megtekinthető, köztük a német Leopard-2-es harckocsi és az amerikai Bradley gyalogsági harcjármű is.