A szervezet szerint Johnson megválasztása hatalmas siker a jobboldal számára, hiszen személyében egy olyan republikánus politikus tölti be az amerikai elnök és az alelnök után a harmadik legfontosabb közjogi tisztséget az Egyesült Államokban, aki lényegi kérdésekben azonos véleményt képvisel az USA 45. elnökével és a magyar miniszterelnökkel – ismerteti a Magyar Nemzet.

Hirdetés

„A keresztény gyökereire büszke új házelnök kiáll a valódi konzervatív értékek mellett, ellenzi az illegális migrációt, határvédelmi reformokat sürget, valamint hangosan támadja a gyermekeket ostromló LMBTQ-propagandát”

– írta oldalára az Alapjogokért Központ. Mike Johnson nem támogatja a háborúban álló Ukrajna feltételek nélküli finanszírozását, és az amerikai pénzügyi segélyek elköltése kapcsán transzparenciát követelt az ukrán kormánytól.

„Johnson megválasztása segít összehangolni a különböző geopolitikai érdekeket az Atlanti-óceán mindkét partján, hogy megértsük: sokkal több az, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt”

– közölte a szervezet.

Korábban írtuk