Fotó: welt.de/képernyőkép
Rendőrök kísérik a feltételezett elkövetőt a gyilkosság után
Hirdetés

Azóta kiderült: gyilkosa, Gregor Sch. egy baloldali lúzer. A családja kitagadta, nincsenek barátai, raktárosként dolgozott az Amazonnál, és mindig ugyanabban a kék pólóban járt, amit a gyilkosság idején is viselt. Volt kollégái antiszociálisnak tartották. Ideges természetű emberként ismerték, aki állandóan rohan valahová.

Emlékeztet Günter Roerschre, aki 1993. december 2-án arcul ütötte a mostani áldozat édesapját, Richard von Weizsäcker köztársasági elnököt a hamburgi Thalia színház előtt.

Gregor Sch. kedden este a hallgatóság soraiban ült, ötvenöt percen keresztül hallgatta a professzor előadását a zsírmájról, majd felállt, odament hozzá és hidegvérrel lemészárolta: Fritz von Weizsäckert a nyakán érte halálos szúrás. Az orvos a helyszínen életét vesztette.

Gregor Sch. a kihallgatásakor azt mondta, eredetileg az áldozat apját, a néhai köztársasági elnököt akarta megölni. Ám mivel őt már nem tudta, helyette a fiát mészárolta le.

Richard von Weizsäcker 2015-ben hunyt el, de a szélsőbaloldali Indymedia.org oldalon máig rendszeres hecckampány folyik ellene.