Befagyasztották a francia hatóságok kedden a Centre Zahra France nevű iszlám szervezet vagyonát hat hónapos időtartamra terrorcsoportok támogatásának gyanúja miatt.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A francia rendőrség kedden kora reggel házkutatásokat tartott a szervezet székhelyén, illetve annak vezetőinek lakásán, őrizetbe vettek 11 embert, és fegyvereket is lefoglaltak. 

A mintegy 200 rendőr részvételével az észak-franciaországi Grande-Synthe településen végrehajtott terrorelhárító akciót az indokolta, hogy a Centre Zahra France erőteljesen támogat több terrorcsoportot és olyan mozgalmakat, amelyek a köztársaság értékeivel ellentétes eszméket helyeznek előtérbe – közölte a Nord megyei prefektúra. 

Internetes oldala szerint a 2009 novemberében alapított Centre Zahra France kulturális központ célja, hogy megismertesse az iszlám üzenetét. A hatóságok azonban azt gyanítják, hogy egyes szervezetek, amelyeknek a központ helyt ad, törvényesnek tartják a dzsihádot, és elfogadóak olyan terrorista szervezetekkel szemben, mint a palesztin Hamász vagy a libanoni Hezbollah.