Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke, ismét kritikák kereszttüzébe került, miután egy pennsylvaniai beszéd és a Delaware-be történő helikopteres leszállásnál zavarosnak tűnt. A 81 éves elnök körül az aggodalmak egyre csak nőnek mentális állapota miatt.

Hirdetés

Az amerikaiak többsége úgy véli, hogy Biden mentális állapota rohamosan romlik, ugyanakkor a Fehér Ház nem biztosít átlátható tájékoztatást erről − állította Ronny Jackson, az elnöki rezidencia korábbi orvosa, aki felelős volt Donald Trump és Barack Obama egészségéért is. A szakember kritikával illette a múlt héten nyilvánosságra került jelentést, amely szerint a nyolcvanegy éves politikus teljes mértékben alkalmas az elnöki feladatok ellátására.

Beszédét követően Jill Biden, az elnök felesége, hirtelen a színpadra lépett, hogy segítsen férjének elhagyni az emelvényt. Ezután az elnök még röviden motyogott valamit a mikrofonba, majd lassan elhagyta a színpadot.

A kampánybeszédet követően, mikor Biden szállt ki a Marine One helikopterből Delaware-ben, szintén zavarodottnak látszott, amit aztán a közösségi média felhasználói újabb kritikákban osztottak meg.

Korábban írtuk

A helikopteres leszállásnál többen megfigyelték az elnök furcsa viselkedését. Az RNC közösségimédia-fiók megjegyezte, hogy két hét szabadság és egy 32 perces beszéd után Biden nagyon zavarodottnak tűnt.

A Benny Johnson kommentátor hasonlóan kijelentette, hogy Biden újra eltévedt.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.