A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Oroszország nem is vádolta Bulgáriát azzal, hogy köze lenne a történtekhez, s mindössze a hídon felrobbant teherautó egyik állomásaként utalt az országra.

Hirdetés

„Bulgária közlekedési csomóponton fekszik, számos teherautó és szállítmány halad keresztül területén, várjuk meg a vizsgálat eredményét” – mondta Donev a BNT helyi televízió műsorában. Felszólította a bolgár sajtót, hogy felelősségteljesen kezelje a témát, mert ha felfújják az ügyet, az a nemzetbiztonságot is fenyegetheti. Kiemelte, hogy nincs „bolgár nyom”, ez a kifejezés csak a sajtóban fordul elő.

Az orosz nagykövet esetleges bekéretését firtató újságírói kérdésre válaszolva Donev elmondta, hogy erre nincs szükség, mert Oroszország nem illette semmiféle váddal Bulgáriát.

A 24csasza bolgár hírportál korábban a teherautó szállítólevelére hivatkozva azt írta, hogy nem regisztrálták a jármű érkezését, sem távozását Bulgáriából.

Korábban írtuk

A Krími hídon szombat reggel felrobbant egy teherautó, az orosz hatóságok szerint két közúti hídlábköz megsemmisült, egy üzemanyagot szállító vasúti szerelvény pedig kigyulladt. Időközben a sértetlenül maradt két sávon már megindult a járműforgalom, s a menetrend szerinti vonatközlekedés is helyreállt.

Eddig összesen négy halálos áldozatról tudni. Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap közölte, hogy a polgári infrastruktúra egy kritikus fontosságú létesítménye ellen végrehajtott robbantás terrortámadás volt, amelyet az ukrán titkosszolgálatok követtek el. Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke arról tájékoztatott, hogy a teherautó Bulgáriából indult. Ez az értesülés nagy port vert fel a bolgár sajtóban, a szófiai vezetés pedig utasítást adott a titkosszolgálatoknak az információ ellenőrzésére.