Ahogy az összefoglalót elemző Magyar Nemzet felhívja rá a figyelmet, a jobboldali képviselők szinte csak gyűlöletbeszéd és hamis hírek terjesztései miatt kerültek a listára. Ide került például a romániai Christian Terhes, aki azt mondta, hogy a transznemű nők létezése a legnagyobb veszélyt jelenti a nőkre nézve. Nem rangsorolva a büntethető cselekedeteket, azért szembetűnő, hogy a listán rengeteg baloldali – beleértve az Európai Néppárt képviselőit is – egészen más ügyekkel került az összegzésbe – hívja fel a figyelmet a konzervatív portál.

Hirdetés

Dübörög a korrupció Brüsszelben

A katari nyomásgyakorlás ügye, az egyik ikonikus brüsszeli korrupciós botrány még mindig elkíséri az Európai Parlamentet. A képviselők egy csoportja még év elején azerbajdzsáni be nem jelentett utazások miatt került a címlapokra, a hírekben a katari botránnyal való kapcsolatuk is felmerült.

Ezen kívül például Donald Tusk volt miniszterét, Włodzimierz Karpińskit novemberben engedték ki a börtönből, mert egymillió eurós kenőpénzt fogadott el egy szemétszállítási szerződésre pályázó cégtől. Ő már az Európai Parlament egy képviselője.

Három szocialista, egy néppárti, egy renew-os és egy a baloldal képviselője került hivatali visszaélés és csalás miatt került bajba.

Korábban írtuk

A Baloldal pártcsalád ír képviselője, Mick Wallace elmulasztotta bejelenteni például hogy havi 1 és 499 euró közötti összeget borbár-üzletek „tanácsadójaként” − derült ki az összefoglalóból.

Zaklatási ügyekből sem volt hiány

Mónica Silvana Gonzales spanyol képviselőt az Európai Parlament januárban szankcionálta, mert asszisztensei pszichológiai zaklatással vádolták. A Baloldal francia képviselője, Anne-Sophie Pelletier ellen 13 külön zaklatási jelentést tettek. A görög Alexis Georgoulis ügye egy 2020-ban felmerült állítólagos nemi erőszakra nyúlik vissza, jelenleg várja tárgyalását Belgiumban. Az Európai Bizottság javaslata mentén még a parlamenti mentelmi jogát is felmentették.

A teljes cikk IDE kattintva a Magyar Nemzeten olvasható.