Fotó: MTI/AP/Frank Augstein
Saját készítésű védőmaszkot visel egy férfi Londonban 2020. május 5-én, a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások idején
Hirdetés

George Eustice környezetvédelmi miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta péntek este a Downing Streeten, elmondta: az előző 24 órában 626-an haltak meg a járványban, így a nagy-britanniai halálos áldozatok száma 31 241.

A szűrővizsgálatokon eddig 211 364 koronavírus-fertőzést azonosítottak. Az újonnan kiszűrt fertőzések száma az utóbbi egy napban 4649-cel nőtt.

Előző nap 5614 új fertőzést mutattak ki Nagy-Britanniában, vagyis a szűrővizsgálatokkal azonosított új esetek száma egy nap alatt 965-tel csökkent.

Korábban írtuk

Az egy nappal korábbi 5614 új fertőzés 497-tel kevesebb volt a megelőző nap újonnan kiszűrt esetszámnál, vagyis két nap alatt csaknem másfél ezerrel csökkent az azonosított új fertőzések száma, miközben a naponta elvégzett szűréseké jelentősen emelkedett.

Eustice ugyanakkor hangsúlyozta a pénteki tájékoztatón, hogy továbbra sem várható a korlátozó intézkedések „drámai mértékű” enyhítése.