A főszerkesztő döbbenetesnek nevezte az ellene irányuló támadást. Szerinte a baloldali fölényű német médiában szúrta valakinek a szemét, hiszen magyarországi tudósításai ellentmondanak az ottani mainstream médiában elhangzottaknak. A német politikai vezetés pedig rendkívül nehéz őszi és téli időszak elé néz, a számukra nem kívánatos hangokkal szemben így nem mutatnak toleranciát.

„Számos nagy céges támogatónk ugyanazt a levelet kapta az RBB/ARD közszolgálati televíziótól, amit egyébként a Facebook- és Twitter-oldalainkon a nevek kitakarásával nyilvánosságra is hoztam. Ebben azt írták, hogy egyik műsorukban a Budapester Zeitunggal szeretnének foglalkozni, és ezzel kapcsolatban hat kérdést tettek fel. Ebből öt inkább gazdasági kérdés volt, például hogy mennyivel támogatnak vagy mit kapnak ezért cserébe. Úgy vélem, ezek a kérdések csak azt a célt szolgálták, hogy becsomagolják a harmadik, legfontosabb kérdést: miért támogatnak egy »szélsőjobboldali« lapot. Abban sem vagyok biztos, hogy tényleg terveztek-e adást, lehet, hogy csak ürügyként használták, hogy elküldhessék a levelet azzal a bizonyos kérdéssel. Ami valójában nem is kérdés, hanem inkább »költői sugallat«, illetve egyenesen egy információ átadása. Méghozzá annak az információnak az átadása, hogy az újságom szélsőjobboldali. Már felesleges hangsúlyozni: ilyen újságban nem illik hirdetni!” – fogalmazott a főszerkesztő.

„Kellemetlenséget jelentünk nemcsak az RBB-nek, hanem az egész mainstream német médiának, akik mindenféle hazugságot tudósítanak Magyarországról. Olyan képet festenek például, hogy milyen nagy itt az antiszemitizmus, mire mi megírjuk azt, hogy mit mond a témáról Köves Slomó, aki szerint kevés olyan európai ország van, ahol ekkora biztonságban élhetnek a zsidó közösségek, mint Magyarországon. A német média megírja, hogy a határokat nem lehet megvédeni, aztán megjelenik a mi tudósításunk a felépülő magyar határkerítésről és a sikeres határvédelemről. »Beleköpünk folyamatosan a levesükbe«, és abba a torz képbe, amit ők közvetíteni próbálnak Magyarországról, ez pedig nagyon kellemetlen számukra. Egyszerűbb lehetne az életük a Budapester Zeitung nélkül” – mondta a hirado.hu-nak Jan Mainka.

Hirdetés

A további részletekről IDE KATTINTVA a híradó.hu portálon olvashatnak.

Korábban írtuk