A tájékoztatás szerint egyelőre vizsgálják a Seytenga nevű település elleni támadást, a területen megerősítették a biztonsági erőket, az ott élőket pedig 47 kilométerrel távolabb lévő helyre szállították.

Hirdetés

A 21 milliós Burkina Fasóban 2019 óta dúl súlyos humanitárius válság, emellett hét éve az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szövetséges dzsihadisták is rendszeresen lecsapnak az ország különböző régióiban.

Mindeközben az ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) a szudáni Dárfúrban kitört törzsi villongásokról adott hírt. A múlt héten jelentett összecsapásoknak a szervezet szerint körülbelül 100 halottja van.

Az arab és afrikai törzsek közt fellángolt erőszak nyomán arab milíciák támadtak több környékbeli falura, helyszíni beszámolók szerint mintegy húszat fel is égettek.

Korábban írtuk

A harcok elől több ezren elmenekültek – közölte Toby Harward, az UNHCR szudáni koordinátora. Nyugat-Dárfúrban az emberek többsége menekülttáborokban él, miután a 2003-ban kirobbant etnikai konfliktus – amellett, hogy 400 ezer ember halálát okozta – milliókat tett földönfutóvá. A térségben emellett a víz miatt is gyakoriak a területi viták.