Hirdetés

Rendkívül kevés amerikai elégedett az ország helyzetével:

88 százalék szerint Biden Amerikája kifejezetten rossz irányba halad, ami a legrosszabb eredmény 2013 óta, amikor Barack Obama volt az elnök.

A megkérdezettek közül 31 százalék demokratának vallotta magát, 43 százalék pártfüggetlennek, és mindössze 26 százalék republikánusnak.

Joe Biden vezetésével az ország továbbra is 40 éve nem látott inflációval küzd. A déli határ még mindig tárva-nyitva áll, a fentanil nevű drog túladagolása a 18-45 évesek körében immár az elsődleges halálokká vált, a benzinárak minden idők legmagasabb szintjére emelkedtek, a bérek csökkentek, és az ellátási lánccal kapcsolatos problémák továbbra sem oldódtak meg.

Joe Biden népszerűségi mutatója 2021 augusztusa óta – amikor döntött a halálos kimenetelű afganisztáni kivonulásról – csökkenő tendenciát mutat.

Korábban írtuk

A közvélemény-kutatások szerint az elnök támogatottsága elsősorban a gazdasági gondok miatt nem képes javulni. A Monmouth felmérése szerint az amerikaiak három legnagyobb félelme az infláció (30 százalék), a benzinárak (15 százalék) és a gazdaság (9 százalék). Ennél kevesebbeket izgat az abortusz (5 százalék) és a fegyvereket témaköre (3 százalék).

Az amerikaiak 57 százaléka úgy véli, Biden szövetségi kormányzati politikája „ártott a családjuknak”.

(forrás)