Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje érkezik a testület ülésére a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2022. november 18-án.
Hirdetés

1. Ukrajna nyugati részét az EU tagállamai fogják irányítani, az ország nagy része pedig senkiföldje lesz Oroszország és az EU közt. Létrejönne a senkiföldjén egy ukrán utódállam, amelyik mindent vissza akar majd foglalni, ám a nyugati területekkel nem fognak törődni már: csatlakoznak az EU-hoz és a NATO-hoz is, majd ismét kitör a háború, amiből világháború is lehet.

2. Ukrajna eltűnik, kormánya száműzetésbe menekül valamelyik európai államban. Medvegyev szerint a konfliktus ebben az esetben véget érhet, de „az ukrán nácik” tovább áskálódnak majd az EU-tagállamok által megszerzett ukrajnai területekről. Ebben az esetben kevés esélyt lát a harmadik világháborúra.

3. Az első lehetőség ellentéte: az EU-tagállamok megkapják Ukrajna nyugati részét, de az új ukrán kormány az oroszok mellé áll, majd az Orosz Föderációhoz csatlakozik. A konfliktus ezzel véget ér.

Medvegyev a poszt végén hangsúlyozza: más lehetőség szerinte nincs, és ezt mindenki tudja, csak Nyugaton nem akarják beismerni. Úgy összegzett, hogy „ideiglenesen” a második megoldással is beérnék, de hosszú távon csak a harmadik verzió elfogadható Oroszország számára.

(forrás)

Korábban írtuk