Fotó: shutterstock.com/Frederic Legrand – COMEO
Hirdetés

Kétség sem férhet ahhoz, hogy Donald Trump a legnépszerűbb politikus az amerikai jobboldali fiatalok között – derült ki a Turning Point USA felméréséből, melyet a civil szervezet diákoknak szervezett konferenciáján készítettek.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 78,7 százaléka Donald Trumpot látná szívesen a republikánusok elnökjelöltjeként, amennyiben ismét bejelentené, hogy indul a 2024-es elnökválasztáson.

Mögötte jócskán lemaradva, 19 százalékkal Ron DeSantis floridai kormányzó áll, majd újabb óriási szakadék következik, Kristi Noem dél-dakotai kormányzóra alig egy százalék szavazna. Az olyan politikusok, mint Mike Pompeo egykori külügyminiszter, Ted Cruz, Texas állam szenátora, Nikki Haley egykori ENSZ-nagykövet vagy Mike Pence volt alelnök még az egy százalékot sem ugorják meg.

A rendezvényen egyébként Donald Trump is felszólalt, és hivatalosan ezúttal sem jelentette be, de utalt arra, hogy újra megméretné magát 2024-ben.  

Korábban írtuk

A közvélemény-kutatás arra is rákérdezett, hogy ki lenne a legkeményebb demokrata ellenfél az elnökválasztáson.

Érdekesség, hogy Joe Bident mindössze 4,4 százalék nevezte meg a legveszélyesebbnek, amiben a jelenlegi elnök hanyatló népszerűsége, és idős kora is szerepet játszhat.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.