„Tudtam, hogy a Twitteren sok a kamufiók, mert én is olvasom, ahogy mindenki más” – mondta Trump a Breitbart Newsnak egy exkluzív interjúban péntek este. – „Tudtam, hogy sok kamufiókjuk van, mint például a robotfiókok és minden ilyesmi. Úgy éreztem, túl magas az ár, amit [Musk] fizetett volna érte”.

Hirdetés

Trump rámutatott arra is: „már az elején megmondta”, hogy Musk végül nem fogja megvenni a Twittert. Mindez alig néhány órával azután hangzott el, hogy a befektető hivatalosan is visszavonta a Twitter megvásárlására tett ajánlatát, a platformon lévő hamis robotfiókok mennyiségével kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva. A Twitter elnöke úgy reagált: a vállalat megkísérli érvényre juttatni a Muskkal kötött, a vállalat megvásárlásáról szóló megállapodást, amivel kapcsolatban Trump azt mondta, „sok pereskedésre” számít.

„Már az elején megmondtam: ez az üzlet soha nem fog létrejönni” – mondta Trump. – „Majd meglátjuk, mi történik, mivel a [Twitter] azt fogja mondani [Musknak], hogy «44 milliárd dollárral tartozol nekünk», mert úgy hallottam, nagyon szigorú szerződést kötöttek. Állítólag «sziklaszilárd», de nem tudom, ők hogyan definiálják a «sziklaszilárdságot».”

Trump szerint mindez jól jön saját közösségi médiaplatformjának, a Truth Socialnek, amely szerinte eddig „nagyon sikeres”, és közel áll ahhoz, hogy átlépje az ötmilliós felhasználói számot.

Korábban írtuk

(forrás)