Fotó: ShutterStock.com/Abugrafie (illusztráció)
Hirdetés

A ghánai egészségügyi hatóságok péntek este jelentették az ipari létesítményben kialakult járványgócot, de részletekkel nem szolgáltak.

„Mind az 533 személy egyvalakitől kapta el a fertőzést” – állította most az államfő, anélkül, hogy kitért volna arra, hogyan terjedt el a Covid-19 betegség a gyárban, és hogy voltak-e a létesítményben elővigyázatossági intézkedések.

A halfeldolgozóban azonosított fertőzöttekkel 4700-ra nőtt az országban március közepe óta talált megbetegedések száma, ezzel a térségben Ghánában találták a legtöbb Covid-19-esetet.

Korábban írtuk

Az elnök vasárnap este arról is beszélt, hogy eddig 22 ember vesztette életét a koronavírussal összefüggő okok miatt, 494-en ugyanakkor már felgyógyultak a betegségből.

Akufo-Addo állítása szerint a járvány kitörése óta elvégzett, több mint 160 ezer vírusteszttel Ghána Afrika összes többi országát megelőzi az egymillió lakosra vetített tesztek arányában.

Az elnök bejelentette a nyilvános gyülekezések tilalmának május végéig történő meghosszabbítását, és hogy továbbra is zárva maradnak az iskolák és az egyetemek. A gazdaság leállása keltette aggodalmak miatt Akufo-Addo ugyanakkor könnyített a Ghána két legnagyobb városában, Accrában és Kumasiban április 19-én elrendelt kijárási korlátozásokon.