A tábornok szerint az ukrán hadseregnek a nap folyamán elszenvedett vesztesége 515 fő volt, közülük 250-en a Donyeck régióban dúló harcokban estek el. Mint mondta, csak a donyecki hadszíntéren az ukrán erők kilenc támadását verték vissza Klescsijivka, Pervomajszkij, Szevernij, Szpornij és Nyevelszkij települések térségében.

Hirdetés

Konasenkov közölte azt is, hogy az orosz légvédelem Herszon régióban, Szadovij és Tjaginka települések mellett lelőtt két ukrán Szu-25-ös típusú csatarepülőgépet. Hozzátette, hogy a légvédelem elfogott egy HIMARS-rakétát és három Storm Shadow manőverező robotrepülőgépet, valamint tíz ellenséges drónt.

Andrej Marocsko, a luhanszki „népi milícia” nyugalmazott alezredese a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az orosz haderő az utóbbi napokban jelentős haladást ér el a Harkiv megyei Kupjanszk felé, s egy sor térséget sikerült ellenőrzése alá vonnia a régió keleti felében. Mint mondta, az orosz előretörés miatt az ukrán hatóságok elkezdték evakuálni az állami intézményeket, a helyi üzletemberek pedig az ország nyugati felébe próbálják menekíteni ingóságaikat.

Korábban írtuk