Olyan támadás is előfordult, amely során az áldozat életét vesztette. A 36 esztendős Éric Masson épp egy évvel ezelőtt halt meg egy kábítószer-ellenes bevetés közben. Amint arról a V4NA is beszámolt, a rendőr gyilkosát, egy büntetett előéletű muszlim vallású drogkereskedőt pár nappal a tragédia után fogták el az autópályán Avignon közelében, épp Spanyolországba próbált meg átszökni. A tragikusan elhunyt rendőrre több száz motoros emlékezett a minap Avignonban.

Hirdetés

A legutóbbi rendőrellenes támadást illegális migránsok követték el Párizs no-go zónájában, amikor egy szóváltást követően járőröző rendőrökre támadtak egy híd alatt élő bevándorlók. A dulakodásban az egyik rendőr arca megsérült, végül három személyt vettek őrizetbe.

A legutóbbi rendőrök elleni támadás a fővárostól nyugatra lévő Yvelines megye Mantes-la-Jolie nevű településén történt, keddről szerdára virradó éjjel. Egy csaknem ötven főből álló banda támadt rá a rendőrökre egy korábban történt letartóztatás miatt. Az Actu.fr értesülései szerint a rendőrök megpróbáltak őrizetbe venni egy, a hatóságok által jól ismert 18 éves bűnözőt, aki a környező házak udvarára menekült. Az akció láttán összegyűltek a ramadán végét ünneplő helyi lakosok. A rendőrök – védekezésképp – kénytelenek voltak könnygázt alkalmazni, amikor a tömeg megpróbálta megakadályozni a rendőri intézkedést.

Az akciót követően azonban éjjel zavargások törtek ki, kapucnis alakok szemeteseket gyújtottak fel, majd körbevették a kiérkező rendőröket és rájuk támadtak, Molotov-koktélokat dobtak rájuk és tűzijátékkal lőtték őket.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.