Hirdetés

„Három, nemzetközi vizeken bajba jutott és az európai hatóságok által figyelmen kívül hagyott hajóra bukkantunk” – kezdte egy német civil szervezet önkéntese abban a videóban, amelyet pénteken osztottak meg a Twitter közösségi oldalon. Elmondása szerint hajójuk, a Rise Above a Földközi-tengeren a fedélzetére vett 95 migránst, akik közül már többen orvosi ellátásra szorulnak.

„Mivel egy hajó soha nem lehet teljesen biztonságos hely, itt csak elsősegélyt adhatunk, ez nem helyettesítheti a szakszerű szárazföldi ellátást. Figyelembe véve a következő órákban romló időjárási helyzetet és hajónk kis befogadóképességét, azonnal menedéket kérünk a fedélzeten tartózkodó 95 embernek” – fogalmazott Clemens Ledwa, a hajón lévő önkéntesek vezetője.

Közben sajtóértesülések szerint az olasz hatóságoknak már azt is jelezték, hogy lázadás tört ki a fedélzeten. A Földközi-tengeren jelenleg két német és két norvég felségjelzésű hajó várakozik kikötésre, amelyek összesen mintegy ezer migránst tennének partra Olaszországban. A római kormány eddig egynek sem adta meg az engedélyt, azonban a Humanity1 nevű német civilhajónak biztosítanak egészségügyi segítséget.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk