Fotó: shutterstock.com (archív)
Hirdetés

A fekete bőrű Biden-alkalmazottak közül néhányan a „Blaxit” kifejezést találták ki a kormányhivatalokból való távozás leírására – nyilatkozta a POLITICO-nak néhány jelenlegi és volt fehér házi tisztviselő.

Az alkalmazottak, akik megtorlástól tartva névtelenül nyilatkoztak, azt mondták a lapnak, hogy a „Blaxit” ártott a morálnak a kormányzati szerveken belül, „súlyosbítva a máshol már létező problémákat”. Elmondták, hogy mind a pártfogók, mind az előléptetések „kivételesen ritkák” a közigazgatásban.

„Itt vagyunk, és sokat dolgozunk, de nem vagyunk döntéshozók, és nincs valódi lehetőség arra, hogy egy nap azokká váljunk” – mondta a POLITICO-nak az egyik fekete bőrű tisztviselő, aki egyelőre még a Fehér Házban dolgozik. – „Nincs tényleges visszajelzés, és nincs egyértelmű út bármiféle előléptetés irányába”.

Egy másik tisztviselő, aki már felmondott, azt állítja, néhány „embernek nem voltak jó tapasztalataik, és ennek sok köze van ahhoz, hogy nincs elég fekete bőrű vezető”.

Korábban írtuk

„Gondoljunk csak bármilyen munkahelyre” – mondta ez a tisztviselő. – „A feketéknek szükségük van valakire, akihez fordulhatnak, akivel stratégiát dolgozhatnak ki, és aki a mentoruk lehet, és egyszerűen nincs elég olyan ember, aki minket mentorálhatna”.

„Az elején jellemzően felvettek egy csomó feketét, de nem hozták létre azt az infrastruktúrát, amely itt is tartja őket, vagy segít nekik abban, hogy sikeresek legyenek” – mondta a POLITICO-nak egy harmadik tisztviselő. – „Ha nincs egy infrastruktúra, amelyben sikeres lehetsz, akkor olyan láthatatlanná válsz, mintha nem is lennél itt.”

A POLITICO szerint néhány fekete bőrű alkalmazott attól tart, hogy társaik távozása felszínre hozhatja majd a Fehér Házzal kapcsolatos egyéb problémákat is.

„Megbíztak bennünket azzal, hogy hajtsuk végre mindazt, amit megígértünk, és nem csak ezen a fronton nem teljesítünk, de az alkalmazottak számára sem teljesítjük azt, amely ezekre az ígéretekre épül” – mondta a POLITICO-nak egy jelenlegi tisztviselő. – „Az alkalmazottak hazamennek a családjukhoz vagy a közösségükhöz, és konkrétan mit tudnak mondani? Még a saját tapasztalataikat sem tudják pozitív példaként felhozni”.

(forrás)