Ki volt Jeffrey Epstein, a dúsgazdag szexragadozó?

Hirdetés

Jeffrey Epstein, a nemzetközi pénzügyi világ egyik ismert alakja, öngyilkos lett manhattani börtöncellájában, miközben eljárás folyt ellene. Emberkereskedelemmel, kényszerítéssel, fiatalkorúak megrontásával, kiskorúak elleni szexuális visszaéléssel vádolták.

Kiderült például, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök 26-szor vette igénybe Epstein magánrepülőjét, és többször vendégeskedett nála a privát szigetén – a karibi St. James-szigeten –, amelyet a helybéliek csak „pedofil szigetnek” neveztek. Donald Trumppal is megpróbált mutatkozni Epstein, de amikor Trump észrevette, hogy Epstein fiatal lányokkal van feltűnő kapcsolatban, azonnal kitiltotta őt a floridai birtokáról.

Epstein vendégei közé tartozott rengeteg baloldali politikus. 

Epstein a szexuális jellegű bűncselekményeket a Karib-tengeren lévő Nagy Szent Jakab-szigetén követhette el, amely sziget a tulajdonában állt. A hely „pedofil sziget„ néven vált hírhedtté. Epstein közeli barátainak nevét tartalmazó naptárjában olyan ismert emberek szerepeltek, mint Bill Clinton vagy András herceg. Valamennyiükről azt feltételezik, hogy jártak a „pedofil szigeten”.

Korábban írtuk

Ghislaine Maxwell először Epstein barátnője volt, majd később – a vádirat szerint – aktív segítője lett a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekményekben.

Az áldozatok tanúvallomásairól tudósító amerikai sajtóhírek már korábban arról számoltak be, hogy Maxwell volt az, aki „feltérképezte„ a potenciális áldozatokat: kifaggatta őket életkörülményeikről, családi viszonyaikról, elnyerte a bizalmukat, majd meghívta őket Epstein villáiba vagy magánszigetére, előkészítette őket a szexuális visszaélésekre, amelyekben gyakran maga is részt vett. 

Mi köze az ügyhöz Bill Clinton volt amerikai elnöknek?

Újabb és újabb nevek kerülnek nyilvánosságra Jeffrey Epstein ügyében. A befektetési mogul a ’90-es és 2000-es években került közel a liberális amerikai Demokrata Párthoz és annak holdudvarához, a szívélyes kapcsolat pedig egészen addig tartott, ameddig le nem bukott bűnös üzelmeivel: az évtizedeken át folytatott szexuális célú, kiskorúak sérelmére elkövetett emberkereskedelemmel.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el az Origo honlapján.