Annak örömére, hogy csapatuk megnyerte a Super Bowlt, a Philadelphia Eagles szurkolói vasárnap éjjel, illetve hétfő hajnalban a legkülönbözőbb bűncselekményeket követték el a városban. Eddig nyolc embert tartóztattak le – írja a USA Today.

Képernyőfotó: youtube.com/PhiladelphiaPolice


Képernyőfotó: youtube.com/PhiladelphiaPolice

A cikkünk végén látható, a philadelphiai rendőrség által nyilvánosságra hozott videófelvételt azután rögzítette egy benzinkút kamerája, hogy az Eagles 41-33-ra megverte a New England Patriots csapatát. A rendőrségi beszámoló szerint a Sunoco benzinkúton éjfél után nem sokkal Eagles szurkolók egy nagyszámú csoportja az eladásra kínált ételeket és üdítőket láthatóan minden különösebb indok nélkül elkezdte a földhöz és a falnak vágni, maguk után hatalmas káoszt, anyagi veszteséget és a hátsó falon egy nagy lyukat hagyva.

Egy másik beszámoló szerint hét ismeretlen egy terepjárót borított fel, ennek kapcsán egy 20 éves pennsylvaniai férfit már őrizetbe vettek. Két másikat azért keresnek, mert betörték egy kézműves bolt kirakatát.

Michael Boren, a philly.com újságírója szerint azonban “igen, egy benzinkutat kifosztottak a Broad és Catharine sarkán, a Városháza környékén ledöntöttek néhány közlekedési lámpát, és betörték a Macy’s pár ablakát. Volt néhány verekedés, a Ritz-Carlton előtti ponyvatető összedőlt, egy autót az oldalára borítottak. Egy szurkoló lótrágyát evett. (Őszintén szólva ez megérdemel egy külön főcímet.) De az ünneplés nagyrészt békés volt”.

Csak remélni tudjuk, hogy ez a fajta engedékeny hangnem nem talál táptalajt egy napon hazánkban.

(demokrata.hu)