Hirdetés

A héten a francia energiaügyi miniszter azt közölte, hogy a kormány rendeletben akarja korlátozni a fényreklámok használatát. A kabinet más lépéseket is javasolt a takarékosságra.

„Le kell csavarni a fűtést a munkahelyeken, ha a helyiségben 19 foknál melegebb van. Oda kell figyelni a légkondicionáló használatára, az utazásainkra. A mértékletességgel gázt, üzemanyagot és áramot tudunk megtakarítani” – mondta Agnés Pannier-Runacher francia energiaügyi miniszter, hozzátéve: a kormány két év alatt 10 százalékkal csökkentené az energiafogyasztást az országban.

A porosz-dán háborúban aratott diadal emlékére emelt Győzelmi oszlop díszkivilágításán dolgozik két munkás Berlinben. A villanyszerelők eltávolítják a biztosítékokat a kapcsolódobozokból, így működésképtelenné teszik a reflektorokat.

„Németországban és Európában nagyon fontossá vált a lehető legtöbb energia megtakarítása. A fővárosban 200 épület külső világítását kapcsoljuk le” – mondja Berlin tartomány fogyasztóvédelmi államtitkára.

Korábban írtuk

Azt ugyanakkor elismerte, hogy az akció főként a figyelem felkeltését célozza. Adatai szerint mintegy 40 ezer eurót takaríthatnak meg éves szinten, de a lekapcsolás csaknem ugyanekkora költséggel jár, mert azt minden egyes épületnél külön, kézzel kell elvégezni.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.